Mijn bijbaan: Bootcamp trainer

Wie: Mitchell van der Tak
Leeftijd: 22
Studie: Fysiotherapie, tweedejaars in Rotterdam    
Bijbaan: Bootcamp trainer en personal trainer   
Aantal uren: circa 15 uur per week 
Verdiensten: circa € 1.600,- per maand

Tekst: Wout de Bruijne  Beeld: De Beeldredaktie/Marco de Swart

“Hoeveel uur per week ik aan mijn bijbaan besteed naast mijn studie? Lastige vraag, dat wisselt. Op een aantal dagen ben ik er zo’n twee uur per dag mee bezig, maar op woensdagen werk ik wel zes uur achter elkaar als personal trainer in Den Haag. Het hangt ook af van het aantal deelnemers. Bij bootcampgroepen is twintig sporters het maximum. Het aantal maakt ook verschil in mijn verdiensten. Ik werk onder een vaste werkgever, maar als ik bijvoorbeeld tien in plaats van vijftien deelnemers heb, krijg ik een lager percentage. 

Ik heb geen voorkeur voor de ene of de andere soort training. Personal training is een op een of een op twee. Je werkt in overleg met de deelnemer heel gericht toe naar diens persoonlijke doel en ziet direct de vorderingen die hij of zij maakt. Bij bootcamp probeer je ook wel rekening te houden met individuele wensen in de groep, maar dat kan moeilijker als je veel sporters tegelijk hebt. 

Mitchell van der Tak: ‘Voor een groep staan geeft energie’

Voor een groep staan geeft mij veel energie. En leuke contacten. Er zijn vaak fysiotherapeuten die komen sporten. Sowieso vaak mensen uit de zorg, maar natuurlijk ook uit het bedrijfsleven. Je hoort leuke en interessante verhalen. 

Mijn bijbaan heeft natuurlijk veel raakvlakken met mijn studie. Door het geven van de trainingen ben ik communicatief wel vaardiger geworden en dat kan ik goed gebruiken in de fysiotherapie. Andersom kijk ik in mijn studie heel veel naar bewegen en wat ik daarbij leer, kan ik weer toepassen in de trainingen die ik geef.”  

Delen