Mijn bijbaan – DJ

Wie Tim Dings
Leeftijd 19
Studie tweedejaars geneeskunde Maastricht
Bijbaan treedt op als DJ Timebeatz
Aantal uren gemiddeld 10 uur per week
Verdiensten circa 17 euro per uur, na aftrek diverse kosten

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: Thom Alblas

“Jullie vragen hier altijd naar overeenkomsten tussen studie en bijbaan. Lastig te zeggen als je door de week een serieuze student geneeskunde bent en in het weekend losgaat achter de draaitafels. Maar misschien is ‘iets kunnen aanvoelen’ wel een overeenkomst.

Een goede arts kan zich inleven in zijn patiënten en een professionele dj moet weten wat zijn publiek wil. Die intuïtie krijg je door ervaring. Ik dj al vanaf mijn twaalfde, maar de laatste jaren is het allemaal wel groter geworden en ben ik er behoorlijk druk mee. Er gaat veel tijd in zitten, want het is niet alleen het draaien in het weekend. Je hebt voorbereidingsgesprekken met klanten, reistijd – ik draai door heel Nederland, maar ook in België en Duitsland –, het opbouwen en de promotie via mijn website en social media. Studeren doe ik doordeweeks, want in de weekenden zijn er bruiloften, festivals en studenten- en bedrijfsfeesten.

‘Een top-dj heeft een houdbaarheidsdatum’

Ik wil deze fantastische bijbaan zolang mogelijk blijven doen, maar ik kies wel voor een beroep als arts. De spoeling is dun voor dj’s. Er zijn een hoop jongens en meiden die draaien en die daar goed in zijn, maar er komt veel meer bij kijken om een Martin Garrix, mijn absolute held, te worden.

Een top-dj heeft een houdbaarheidsdatum. Veel vliegen, veel shows, weinig slaap; je moet oppassen, want voor je het weet zit je met een burn-out bij de dokter.”

 

Tim Dings

Delen