Mijn bijbaan – Gastvrouw Safaripark

Wie Kathie Wessel
Leeftijd 22
Studie tweedejaars ergotherapie     
Bijbaan gastvrouw in Safaripark Beekse Bergen    
Aantal uren iedere zaterdag en zomers zo’n zes weken lang vijf dagen per week  
Verdiensten 11 euro per uur 

Tekst: Wout de Bruijne Beeld: De Beeldredaktie/Erik van der Burgt

“Als klein kind kende ik de Beekse Bergen al, wij woonden vlakbij, in Goirle. Toen ik een bijbaantje wilde, was het een logische stap om daar iets te zoeken. Sinds een jaar of acht werk ik er als gastvrouw op de zaterdagen en in de zomervakantie ook doordeweeks. Mijn eigen vakanties heb ik meestal in het laagseizoen: januari, februari.

Omdat je bij het safaripark je uren grotendeels zelf kunt invullen, kan ik het werk prima combineren met mijn studie. Ik studeer sinds twee jaar ergotherapie in Gent. Daarvoor deed ik in diezelfde stad een jaar diergeneeskunde. Maar dat viel me te zwaar. In België laten ze bij diergeneeskunde meer studenten toe dan in Utrecht, waar een maximum van 200 geldt. Daarentegen is het eerste jaar in Gent zwaarder waardoor er meer studenten afvallen. Ik heb geen spijt van de switch, ergotherapie bevalt me erg goed. 

Kathie Wessel: ‘ik miste de gasten’

Er is niet echt een link tussen diergeneeskunde en de dieren in de Beekse Bergen, ook niet tussen mijn studie en bijbaan: ik werk in het park in de keuken of ik zit aan de kassa van het restaurant en zie daar alleen collega’s en gasten – en de mussen op het terras.

Als ik naar mijn werkplek ga, zie ik wel allerlei dieren. Meestal fiets ik erheen door het park, het is 120 hectare groot. Bezoekers roepen dan of de Beekse Bergen ook fietssafari’s heeft – nee, je kunt wandelen of met de auto – of dat ze bij mij achterop willen. 

Ik miste de gasten afgelopen zomer wel, het was door corona veel stiller. Ik hou wel van een beetje reuring.”

 

Delen