Mijn bijbaan – Uitbaten theehuis

Wie: Ashley Rhebergen 
Leeftijd: 23
Studie: eerstejaars master technische geneeskunde
Bijbaan: mede-eigenaar theehuis 
Aantal uren: varieert 
Verdiensten: varieert van leuk bedrag tot niks (omzetafhankelijk) 

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: De Beeldredaktie/Vincent Jannink 

“Mijn vader heeft een paardendekstation en op ons erf in Geesteren (Gelderland) stonden een paar schuren. Toen ik 10 jaar was en mijn broertje 8 richtten we een daarvan in als theehuis. Ik bakte vaak taarten met mijn oma en we kregen het idee om die te gaan verkopen bij een kopje koffie of thee. We plaatsten borden langs de weg om fietsers en wandelaars te lokken. Dat begon steeds beter te lopen en nu is Theehuis de Busker een begrip in de omgeving. 

In het huisje zelf kan je, als je de coronaregels even buiten beschouwing laat en zonder echt te proppen, zo’n tien man kwijt. Maar we hebben ook de deel wat verbouwd en veel ruimte buiten en kunnen daardoor in totaal minstens zo’n veertig gasten hebben. En die zitten er in zomerweekenden vaak ook wel. Dat betekent dan lange dagen werken, geregeld van negen uur ’s ochtends, als we de high tea voorbereiden, tot tien uur ’s avonds wanneer we klaar zijn met het bakken voor de volgende dag. Op die dagen zijn we echt een familiebedrijf; broer, vader, moeder en oma werken mee. In de winter is er minder hulp nodig en blijf ik vaker op mijn kamer in Enschede. 

‘De busker is een begrip’

Ik kan het allemaal prima combineren met mijn studie en vind het nog steeds erg leuk. Vooral het omgaan met de gasten bevalt me, iets wat mij vroeger minder vlot afging en waarin ik zeker vrijer ben geworden. Dat aspect is ook gunstig voor mijn studie. Want, al klinkt dat misschien niet zo, maar technische geneeskunde gaat toch vooral over zorg voor mensen.” 

Delen