Mijn fiets – 4 Strike Bike

Weer of geen weer, elke dag trekt de Zeeuwse oud-uroloog Lex van Stekelenburg (78) eropuit om een kilometer of vijftig te fietsen op zijn zelf ontworpen 4 Strike Bike. “Dat kost niet veel moeite hoor, want met deze fiets ga je sneller dan op een gewone racefiets. En ik doe mijn lichaam er een gróót plezier mee.”

De eerste prototypes bouwde de medisch specialist ruim twintig jaar geleden, toen hij – altijd al een fietsliefhebber – op zoek was naar een sportieve remedie tegen de rugklachten waar hij ten gevolge van steeds langer durende operaties mee kampte.

Fietsen met handen en voeten

Nu melden zich vanuit de hele wereld belangstellenden voor zijn bijzondere fiets. Bijzonder, omdat de berijder, dankzij een flexibel stuur met een naar boven getransporteerde tandemketting, de looppasbeweging van een hond of paard nabootst. “Uiteindelijk waren wij zelf ooit óók viervoeters”, aldus Van Stekelenburg.

Arts en Auto-lezers die meer willen weten over de 4 Strike Bike, kunnen zich melden bij de oud-uroloog. “Belangstellende collega’s zijn van harte welkom voor een proefrondje. Ik heb er in mijn schuur een stuk of tien op voorraad staan, in diverse maten.”
4strikebike.com

Één Reactie Reageer zelf

 1. Joep Scholten
  Geplaatst op 11 april 2018 om 21:53 | Permalink

  Laat ik beginnen je een compliment te maken voor het technische vernuft van al die kettingen en tandwielen die allemaal een ding willen, en wel vooruit.
  Ik keek naar het filmpje op je website en wat me daar opviel was de waggelgang die ronddraaiende handen en benen samen gaven.

  Ik moest denken aan mijn oude trainingsmaat toen ik nog wielerwedstrijden reed. Zijn naam was Roy Schuiten en Roy was een standbeeld op de fiets. Zelden zat er iemand zo mooi stil met zijn bovenlichaam terwijl zijn benen minimaal 120 omwentelingen per minuut draaiden. Hij kon het akelig lang volhouden.
  Zo werd je WK achtervolgen en won ie o.a. de Trofeo Baracchi.

  Maar ja, jongens waren we toen. Hij is al lang overleden en ik fiets nog steeds en probeer dat onverminderd te doen met een roerloos bovenlichaam.