Mijn fiets – 4 Strike Bike

Weer of geen weer, elke dag trekt de Zeeuwse oud-uroloog Lex van Stekelenburg (78) eropuit om een kilometer of vijftig te fietsen op zijn zelf ontworpen 4 Strike Bike. “Dat kost niet veel moeite hoor, want met deze fiets ga je sneller dan op een gewone racefiets. En ik doe mijn lichaam er een gróót plezier mee.”

De eerste prototypes bouwde de medisch specialist ruim twintig jaar geleden, toen hij – altijd al een fietsliefhebber – op zoek was naar een sportieve remedie tegen de rugklachten waar hij ten gevolge van steeds langer durende operaties mee kampte.

Fietsen met handen en voeten

Nu melden zich vanuit de hele wereld belangstellenden voor zijn bijzondere fiets. Bijzonder, omdat de berijder, dankzij een flexibel stuur met een naar boven getransporteerde tandemketting, de looppasbeweging van een hond of paard nabootst. “Uiteindelijk waren wij zelf ooit óók viervoeters”, aldus Van Stekelenburg.

Arts en Auto-lezers die meer willen weten over de 4 Strike Bike, kunnen zich melden bij de oud-uroloog. “Belangstellende collega’s zijn van harte welkom voor een proefrondje. Ik heb er in mijn schuur een stuk of tien op voorraad staan, in diverse maten.”
4strikebike.com

Delen