Mijn studentenhuis – Enschede

mijn kamer / Monumentaal herenhuis met jacuzzi in de achtertuin

Beeld Christian van der Meij/DB
Wie Melvin Angelovski (25), derdejaars gezondheidswetenschappen.
Waar Enschede
Huur € 230,- inclusief gas, water, licht en het warmhouden van de jacuzzi.
Indeling drie verdiepingen met negen kamers voor mannen, inclusief nestorkamer (voor de huisoudste), vlaggenierskamer, portierskamer en flipperhok (voor de huisjongste). Verder twee riante badkamers, twee toiletten, kelder à 12 m² en woonkamer à 30 m².

Melvin en zijn huisgenoten worden door andere studenten in Enschede nogal eens ‘burgers’ genoemd. “Dat komt doordat wij het in ons grote huis zo comfortabel en luxe hebben. En omdat we een hecht team zijn. We organiseren samen feesten, maken er in huis geen bende van en ‘voeden’ elkaar (en onze vriendinnen) op om dat vooral zo te houden. Dat wordt blijkbaar burgerlijk gevonden, maar misschien is het ook wel gewoon de kift.”

‘We zijn een hecht team’

De student gezondheidswetenschappen raakt niet gauw uitgepraat over Patatras, zoals het huis heet. “Het is een monumentaal herenhuis van begin negentiende eeuw. De ‘vlaggenierskamer’ heeft vanzelfsprekend een balkon en in de ‘nestorkamer’ staat een piano die door oud-bewoners is achtergelaten. “.” Rondom Patatras beschikken de negen studerende – verschillende richtingen –bewoners over een voortuin (‘voor voortuinborrels’) en over een gigantische achtertuin (‘voor achtertuinfeesten’). De achtertuin is volgens Melvin wel 30 meter diep en gemiddeld 12 meter breed. “Dergelijke afmetingen zijn bijzonder op een steenworp afstand van het centrum van de stad.”

Ook bijzonder: in de achtertuin, op het ‘mediterrane terras’, staat een jacuzzi. Dat luxe bubbelbad is niet alleen geliefd bij de bewoners. Melvin: “Toen er tijdens een zomervakantie niemand thuis was, paste de buurvrouw op de toenmalige huiskat Fredrik-Jan Bravo de Eerste (roepnaam Janus). Enkele jongens kwamen onverwacht wat eerder thuis van vakantie en troffen de buuf met een onbekende man in onze jacuzzi.”

AA03-2016p026b
Achterste rij (v.l.n.r): Frank van Ingen, Ruben Bonnema, Thomas Ramselaar en Stefan Smorenburg. In het midden: Melvin Angelovski. Voorste rij: Frank Eertink en Stef Schrijer. Deze laatste heeft de huidige huiskat op schoot, Barry Aartshertog Charles-Ferdinand van Horstlanden-Stadsweijde (roepnaam Barry)
 

Delen