Mijn studentenhuis – Groningen

mijn kamer / 'Het huis is erg gehorig - dat wil zeggen, voor de onderburen'

Beeld Beeld: Kees van de Veen/DB

Wie Evelien van der Lek (21), derdejaars geneeskunde. Waar Groningen. Huur € 263,- inclusief gas, water, licht. Indeling bovenhuis van drie verdiepingen met daarin vier kamers en gezamenlijk de woonkamer, keuken, bad-kamer en het toilet en dakterras.

Evelien woont op acht minuten fietsen van het centrum van Groningen. Ze woont er met drie vriendinnen van de basisschool in Eelde. “We volgen verschillende studies en woonden verspreid over de stad tot we twee jaar geleden dit huis vonden.”

De dames bewonen het hele pand behalve de begane grond. Dat klinkt volgens Evelien rianter dan het is. “Op de bovenste van de drie verdiepingen is maar één kamer en een dakterras.” Zelf heeft de geneeskundestudent de kleinste kamer in huis. “Mijn kamer is slechts 7,5 m2 en die wilde niemand hebben. Omdat ik hier zó graag wilde wonen, heb ik me opgeofferd. Gelukkig hebben we een gezamenlijke woonkamer waar ik naartoe kan als de muren op me afkomen.”

Het huis is erg gehorig – dat wil zeggen, voor de onderburen

Het oude huis is erg gehorig. Dat wil zeggen, voor de onderburen. “Als er vrienden blijven eten en we kletsen gezellig, dan hebben de buren daar last van. Maar dat komt niet doordat we lawaai maken of vaak feesten.”

De huisnaam ‘Amoribus’ die de studenten hebben bedacht, verwijst wel naar een feestje. “We googelden eens naar een Latijnse vertaling van ons adres Van Brakelplein. Die bestond uiteraard niet, maar we kwamen amoribus tegen als vertaling van braken. Amor, liefde, vonden we wel mooi en verder vonden we het ook wel toepasselijk. Toen we hier namelijk net woonden, gaven we een feestje waarbij een van de gasten te veel op had en vanaf het balkon de tuin beneden onderkotste.”

Delen