Nieuwe voorzitter V&VN

Henk Bakker is de nieuwe voorzitter van Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland. V&VN laat weten dat Bakker per 1 juli 2012 aantreedt. De nieuwe voorzitter is verpleegkundige en werkte na zijn verpleegkundige werkzaamheden de afgelopen 30 jaar als manager en bestuurder in diverse sectoren van de gezondheidszorg. Op dit moment is hij bestuurder bij Koninklijke Kentalis.

Henk Bakker reageerde enthousiast op zijn benoeming: “Ik vind het een enorme uitdaging in deze functie de belangen van de beroepsgroep uit te mogen dragen en haar verder te profileren. Het is ook een eer hiervoor te mogen gaan, met steun en inzet van een sterke ledenorganisatie en het bureau van V&VN.”

Na zijn opleiding tot verpleegkundige in het VU Academisch Ziekenhuis in Amsterdam volgde Henk Bakker diverse kader- en managementopleidingen. Hij werkte in academische en  topklinische ziekenhuizen, bij de Raad voor de Volksgezondheid, in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie en sinds 2002 in zijn huidige functie als een van de twee bestuurders van Koninklijke Kentalis, een landelijke organisatie voor diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen of communiceren. Henk Bakker was in het verleden langere tijd actief binnen de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), de rechtsvoorganger van V&VN. Daarnaast brengt hij ervaring mee vanuit politieke en toezichtsfuncties.

Delen