Onbenut potentieel

‘Zou jij meer uren in de week willen werken?’ Bijna een kwart van de zorgmedewerkers – vooral vrouwen met een contract van minder dan 25 uur per week – blijken best bereid om die vraag met ‘Ja’ te beantwoorden. Dit staat te lezen in het rapport Het potentieel pakken in de zorg van de Stichting Het Potentieel Pakken. En 40 procent van de medewerkers die tevreden zijn met hun contractgrootte, wil ook best nadenken over uitbreiding van dat contract als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden, zoals invloed hebben op het rooster en de flexibiliteit om het aantal werkuren op een later moment ook weer te mogen aanpassen.

De vraag ‘Zou jij meer uren in de week willen werken?’ is snel gesteld

Het punt is alleen: er wordt niet over gesproken. Het gonst bij zorgaanbieders van de activiteiten om ziekteverzuim terug te dringen en nieuw personeel te werven, maar naar het onbenut potentieel van bestaande medewerkers wordt blijkbaar niet of nauwelijks gekeken. Een vreemde gang van zaken, gelet op het feit dat 70 procent van de respondenten op het onderzoek werkt in een organisatie waar sprake is van een personeelstekort. En rekening houdend met het gegeven dat veel zorgaanbieders zich vanwege dit personeelstekort gedwongen voelen om zzp’ers in te huren.

Over de inzet van deze zelfstandige ondernemers in de zorg woedt een felle discussie, waarin hun belangenbehartiger NBBU en minister Hugo de Jonge vooralsnog recht tegenover elkaar staan. Die discussie woedt nog wel even voort en zal niet op korte termijn tot een voor alle partijen aanvaardbare conclusie leiden. Maar de vraag ‘Zou jij meer uren in de week willen werken?’ is snel gesteld, en als het antwoord ‘Ja’ is, is er ook snel invulling aan te geven. Waar wachten de zorgaanbieders en hun medewerkers op?

Delen