Out of office

‘Dit is een automatisch antwoord op uw mail. Ik ben op vakantie. Uw mail is daarom gedeletet. Ja, u leest het goed: vernietigd. Ik zal uw mail dus nooit zien. U kunt me over een paar weken opnieuw mailen. Dan ben ik wel weer terug. Als het urgent is, stuur dan een bericht aan een collega.’

En voordat u kwaad wordt over de verdwenen mail: Daimler doet al jaren precies hetzelfde en er worden nog steeds Mercedessen gemaakt. Sommige andere bedrijven hebben een internetloze vrijdag. Ook die bedrijven bestaan nog.

Betaal me met gelijke munt terug, u zult zien hoe bevrijdend dat is. Ik verheug me er al op om straks weer aan de slag te kunnen zonder eerst dagenlang alleen maar bezig te zijn met achterstallige vakantiemail. Bovendien is het vaak onduidelijk of iemand anders het inmiddels afgehandeld heeft.

De hoteleigenaar heeft me beloofd dat er geen internet is

Het heeft ook geen zin om naar mijn privéadres te mailen. De hoteleigenaar heeft me beloofd dat er geen internet is. Misschien heb ik netwerk als ik de heuvels opklim. Maar ik heb mijn simkaart in een ouderwetse telefoon gedaan en mijn smartphone thuisgelaten.
Daarom heb ik zelfs op bergtoppen geen Twitter, WhatsApp en Facebook (en de accu hoef ik maar eens in de week op te laden).

Ik druk dus op de reset-button. Ik weet dat sommigen mij lui zullen vinden. Al mijn vrienden zijn op vakantie bezig met hun mail. Ik zal heus ook aan mijn bedrijf
denken. Waarschijnlijk meer dan anders, nu ik niet gestoord word door alle berichten.

Dit wordt dus mijn eerste zomer zonder dataroaming. Ik weet het, je kunt zonder extra kosten overal in de EU internetten. Maar dit jaar niet voor mij. Misschien dat ik ouderwets verdwaal, zonder Google Maps. Ik hoop het eigenlijk.

Geniet van de zomer.

Wilt u reageren? Mail dan naar digitaal@artsenauto.nl

Delen