Passie

Wat fijn dat ik de aftrap naar een nieuw jaar mag nemen. Ik begin dus maar meteen met u allen een prachtig, krachtig en verbindend 2015 te wensen!

Overigens mogen we terugblikken op een jaar dat bol stond van de activiteiten rond onze 90ste verjaardag. Met als klapstuk het jubileumcongres Tijd voor ziel in de zorg op 28 november 2014 in de prachtige entourage van de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. Het was een inspirerende, boeiende en filosofische bijeenkomst en, volkomen meegezogen door de verhalen van de sprekers, hadden we samen mooie gesprekken over de passie en compassie van ons vak en de menselijke maat in de zorg.

Zo begeesterde onder anderen Alexander Rinnooy Kan ons met zijn drie V’s: V(eerkracht), V(erantwoordelijkheid) en V(ertrouwen), drie onmisbare ingrediënten voor onze toekomst als zorgverlener. Een toekomst waarin we samen bouwen aan vertrouwen. Een toekomst waarin we de nodige veerkracht moeten tonen als veranderingen ons pad kruisen. En ten slotte een toekomst waarin we zelf onze verantwoordelijkheden nemen en niet langer met de vinger naar onze omgeving
wijzen. Dat betekent ook dat we vertrouwen moeten hebben in deze toekomst en ervoor open moeten staan. Of zoals Robin Youngson ons voorhield tijdens het jubileumcongres: “Door met passie te (be)handelen en uit te gaan van het welzijn van de gehele mens, zowel emotioneel, psychologisch, fysiek als spiritueel, krijg je (nog) meer plezier in je werk.”

Kijk dus met een open blik naar de vaak complexe veranderingen die op u afkomen en werk samen binnen het zorgveld aan deze nieuwe uitdagingen. Vanuit VvAA proberen wij dit voor u te initiëren en faciliteren. Bovendien hopen we als verbinding te kunnen dienen tussen u en uw zorgomgeving. Om met Henri Ford te besluiten:

Samenkomen is een begin
Samenblijven is vooruitgang
Samenwerken is succes

2015 wordt een jaar vol veranderingen en we gaan graag samen met u de uitdaging aan!

 

Delen