Praktijk aan huis – Mondhygiënist Eveline van Rossum du Chattel

In de herfst van haar carrière durfde mondhygiënist Eveline van Rossum du Chattel (57) eindelijk de stap te zetten waar ze al langer van droomde. Sinds een half jaar ontvangt ze patiënten in een Portakabin achter in haar tuin.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: De Beeldredaktie/Kees van de Veen

Toen mijn man in 2007 voor zijn werk in Groningen terechtkwam, hebben we in Haren een nieuw huis laten bouwen. Ik heb altijd bij tandartsen gewerkt en hoewel de gedachte aan een eigen praktijk al langer speelde, heb ik die droom jarenlang geparkeerd – tot afgelopen voorjaar.

Omdat we liever niet wilden dat er patiënten door ons huis zouden lopen en we genoeg ruimte in de tuin hebben, ben ik op internet gaan zoeken naar een Portakabin. Zo heb ik deze volledig ingerichte unit gevonden, die eerder door een tandarts is gebruikt.

We moesten wel eerst nog een flink deel van de tuin omploegen voor de nodige aansluitingen. Op 6 februari is mijn praktijk vanuit Brabant naar Groningen getransporteerd en tien dagen later ontving ik al de eerste patiënten.

‘Ik hoef de tuin maar door en ben thuis’

Terugkijkend op het eerste half jaar, besef ik dat ik dit járen eerder had moeten doen. Als er eens een patiënt uitvalt, kan ik die tijd zinnig besteden, want ik hoef de tuin maar door en ik ben thuis. En ik had nooit verwacht dat ik zo veel lol zou beleven aan acquisitie doen en aan het inkopen van instrumenten en materialen.

Hoewel mijn praktijk achter in de tuin ligt en een aparte oprit heeft, kunnen we vanuit onze woonkamer door de heg wel mensen zien komen en gaan. Het gebeurt weleens dat ik eerder dan gepland binnenstap en dat mijn man dan al iets voor me heeft ingeschonken, omdat hij mijn laatste patiënt van die dag zag langswandelen.

101652c-01

Delen