Stoppen met ondernemen

Afgelopen juli deed fysiotherapeut Kees Lanser (63) na 41 jaar zijn praktijk van de hand. Een collega nam het stokje over en de overdracht verliep uiterst soepel. Toch raadt hij stoppende collega’s aan om niets overhaast te doen. “Neem de tijd om op een rustige wijze aan de overdracht en je onthechting te werken.” 

 

In 1971 studeerde Kees Lanser af en in 1972 begon hij samen met een collega een fysiotherapiepraktijk in Hardinxveld-Giessendam. Vier jaar later was hij de enige kapitein op het schip. De praktijk kreeg een regiofunctie; mensen uit de ruime omtrek lieten zich er behandelen, vooral voor manuele en bekkenfysiotherapie. In de praktijk vestigde zich na een aantal jaren ook het INC Centrum Arbeid & Gezondheid, een bureau dat verzuimbegeleiding en multidisciplinaire trainingen verzorgt voor cliënten met chronische pijnklachten, whiplash en burn-out.

De fysiopraktijk droeg Lanser in juli 2012 over, voor het INC werkt hij nog als mental coach. “Ik wilde stoppen met ondernemen, niet met werken, daarvoor ben ik nog te vitaal. Maar op een gegeven moment is het wel tijd voor nieuw elan in een praktijk.” In die praktijk werken in totaal negen mensen. Zelf deed Lanser vanwege een nekhernia sinds 1999 weinig behandelingen meer. “Als ik fysiek meer had gekund, was ik in deze setting misschien nog langer doorgegaan.”

Lees verder (pdf).

 

Delen