Tweede huis – Eysinga State

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Jaap de Vries. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Jaap de Vries (60, chirurg oncoloog) en zijn vrouw Wilma Wolf (55, docent en onderzoeker) wonen in een appartement in de stad Groningen. Op nog geen drie kwartier rijden, hebben ze een tweede huis in Friesland. Het huis op landgoed Eysinga State zou je een relatiegeschenk kunnen noemen. “Toen ik mijn tweede vrouw leerde kennen, had zij dit huis al.”

th02

“Toen ik na het overlijden van mijn eerste vrouw, mijn huidige vrouw leerde kennen, bleek na verloop van tijd dat zij een tweede huis had in Friesland. Een bijkomende aangename verrassing. Zij had het huis zo’n tien jaar geleden laten bouwen op het prachtige landgoed Eysinga State bij Sint Nicolaasga. Er staan daar meerdere huizen, waarvan de meeste door het landgoed worden verhuurd. Aanvankelijk verhuurden wij het ook, maar dat doen we niet meer. Niet dat we slechte ervaringen hebben, maar we zijn er zelf veel te vaak, vrijwel ieder weekend. We hebben het helemaal ingericht naar onze smaak en zijn zuinig op onze spullen. Op aanvraag of via via willen we het nog wel een enkele keer verhuren.

Een tweede huis kost hoe dan ook veel geld, je betaalt vrijwel alles dubbel: woonlasten, verzekeringen, energie, water, internet, telefoon. Maar wij hebben het er graag voor over, het huis draagt bij aan ons levensplezier. Het is iedere keer dat we er zijn een soort minivakantie. Vanuit het huis varen we makkelijk naar de Langweerder Wielen en mijn racefiets brengt mij zo op het mooie Friese platteland.”

Delen