Tweede huis – Dishoek

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Chirurg Hans Nuytinck. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Hans Nuytinck (61, chirurg) en zijn vrouw Jolien uit Breda hebben sinds 2008 een tweede huis in Dishoek vlakbij Vlissingen in Zeeland. Ze zijn er minder vaak dan ze zouden willen.

 th04

“Mijn vrouw en ik hebben allebei Zeeuws bloed en hebben we langere tijd gezocht naar een tweede huis in Zeeland. Uiteindelijk vonden we daar zeven jaar geleden een leuk huis uit de jaren vijftig.

We hebben het privé en zakelijk heel druk en het fijne van een tweede huisje in Nederland, is dat je daar makkelijk even naar toe kunt als er een gaatje in je agenda vrijvalt. Helaas is dat niet al te vaak. We verhuren het huis niet, maar het is vaak bezet. Onze kinderen en kleinkinderen zijn er veel.

We hebben het huis net laten schilderen en dat soort kosten moet je wel aanhouden voor zo eens in de vier jaar. We hebben een goede relatie met de buren en het huis wordt goed in de gaten gehouden als we er niet zijn. De vorige eigenaar heeft nog een sleutel en gaat altijd wel even kijken na een Zeeuwse storm.

Mijn collega’s vragen weleens of zo’n tweede huis bevalt. Ik kan het ze van harte aanbevelen. Ik zou het alleen niet te ver weg zoeken zolang je nog werkt.”

 

Delen