Tweede huis – De Flierefluiter

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Jan van de Putte. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Jan van de Putte (63, psychiater in ruste) en zijn vrouw Wilna hebben een vakantiehuis op Terschelling.

th05

“In 1984 gingen wij met het gezin voor het eerst naar de Wadden, naar Ameland. We hadden er een huisje gehuurd via Arts en Auto. Het jaar daarop huurden we een boerderij in Oosterend op Terschelling. Het werden 2 rampweken, alle drie onze kinderen kregen de bof, er was geen verwarming in de boerderij en er heerste een vlooienplaag en bovendien was het rot weer! En toch…. het brede strand, de prachtige duinen, de afwisseling in het landschap van wad via polder en heide naar strand, het was verslavend.

De jaren daarna huurden we huisjes op Terschelling en keken steeds bij de makelaars wat de koopprijzen van de huisjes waren. Dat viel niet mee en we vreesden dat het bij dromen zou blijven tot we een erfenis kregen.

In 1994 kochten we een huisje in Midsland aan Zee, pal aan de strandopgang. We hebben het huis De Flierefluiter gedoopt, omdat wij wonen in het geboortedorp van A.M.de Jong, de schrijver van Merijntje Gijzen. Flierefluiter is een van de hoofdpersonen in het boek en zijn levensvisie sluit goed aan bij onze manier van tijdverdrijven als we op het eiland zijn.
Met heel veel plezier hebben we het huis in de loop der jaren opgeknapt en comfortabel gemaakt. Geen rotan meubeltjes, maar een sfeervolle inrichting. Wij verhuren het huis via Arts en Auto.”

Delen