Tweede huis – Hendrik Ido Ambacht

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Jan Schram. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Jan (64, gynaecoloog) en Marlies Schram wonen in Hendrik-Ido-Ambacht en hebben daar ook hun tweede huis. Het staat zelfs in de achtertuin.

th06“Het grote voordeel van een tweede huisje in eigen tuin is dat we er dagelijks van kunnen genieten, we hoeven er alleen maar even naar toe te lopen. Het is een houten huis, prachtig gelegen aan het water. Het huisje is voorzien van alle gemakken, zitkamer, eetgedeelte, keuken met apparatuur, badkamer, apart toilet, sauna en fitnessroom. Over de gehele oppervlakte is vloerverwarming aangelegd, het is er altijd behaaglijk. Het bankje in het zitgedeelte kan in een tweepersoonsbed veranderd worden. We hebben dan ook al vaak familie en vrienden te logeren gehad, ook vanuit het buitenland. In de herfstvakantie verbleef er nog een Nederlands gezin uit Noorwegen, twee ouders en drie tienerdochters. In augustus hadden we nog een paar dagen de Amerikaanse zoon van een vriendin met zijn Franse neef te logeren. De sauna wordt wekelijks een aantal keren gebruikt. Er staat ook een prachtige piano, een erfstuk van mijn vader, waarop ik speel als ik op de ‘hoofdlocatie’ niemand wil storen.  Als mijn man in huis sport wil kijken, ga ik in het tuinhuis lezen of pianospelen. Elke zomer- en kerstvakantie komen er neefjes en nichtjes er logeren en hebben daar de tijd van hun leven.”

Delen