Tweede huis – Ameland

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Ageeth Wilderva. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Ageeth Wildervank  (35, tandarts) en echtgenoot wonen in Goutum (gemeente Leeuwarden) en hebben een tweede huis op Ameland.

th07

“Mijn ouders komen van Ameland en ik ben er als kind veel geweest. Toen we een tweede huis zochten, zochten we daarbij het eilandgevoel. Je pakt de boot en je bent al snel in een andere wereld. We vonden ons huis in 2014.

We verhuren wel – naar ons idee een betere oudedagvoorziening dan de bank – maar we willen er zelf ook regelmatig naar toe kunnen. Dat lukt in het laagseizoen beter, omdat we het tot nu toe in het hoogseizoen steeds verhuurden.

Mijn ouders verhuren al jaren huisjes op Ameland en zij nemen ons huisje mee in hun  verhuursysteem. We doen wel veel aan acquisitie met onder andere een eigen website.

Je hebt qua onderhoudskosten wel met de elementen te maken op het eiland. Als je een huisje overneemt heb je in het eerste jaar wel te maken met achterstallig onderhoud van de vorige eigenaar. Maar gelukkig weet mijn vader wat dat betreft de weg op het eiland en mijn man is zeer handig.”

Delen