Tweede huis – Gaastmeer

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Janny en Durk Meijer. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Janny (67, zorgmanager) en Durk Meijer hebben een tweede huis in Gaastmeer aan het Heegermeer in Friesland.

th08“In het gezin waar ik opgroeide werd iedere vakantiebestemming pas goed gekeurd wanneer daar veel water was en er kon worden gezeild. In de jaren zestig verbleven we een aantal keren aan het Heegermeer in Friesland. Zeilinstituut ‘de Bird’ – een plek waar honderden artsenkinderen hebben leren zeilen- was net geopend en ik zeilde daar als één van de eerste leerlingen. Via de eigenaar hoorden we dat er op een unieke plek aan het meer recreatiehuizen werden gebouwd. En zo waren wij in 1967 de eerste huurders op een plek die ons zo lief is geworden.

In 2002 besloot de beheerstichting van de huizen tot verkoop. Er waren honderden gegadigden, maar wij hadden geluk en konden het huis kopen. Het huis werd gestript  en  weer authentiek opgebouwd, want de zes huisjes met de puntdaken aan het Piel in Gaastmeer vormen een beschermd dorpsgezicht.Nu is de vierde generatie verslingerd aan de plek en dobbert er rond in kleine bootjes.”

Delen