Tweede huis – Texel

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van mevrouw Kwint-Kruse. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Mevrouw Kwint–Kruse (weduwe van huisarts Kwint) heeft een vakantiehuis op Texel.

th10“Mijn overleden man was 30 jaar huisarts in Amsterdam Noord. In de jaren zestig deed zich de gelegenheid voor een stukje grond op Texel te kopen waarop een bungalow werd gebouwd. Dat heeft mijn man meteen gedaan en we vertrokken daarna vrijwel iedere vrijdagavond naar Texel en kwamen op zondagavond terug. Behalve wanneer hij dienstweekeinden had natuurlijk.

Na het overlijden van mijn man besloot ik het huis te houden, mede omdat hij op de begraafplaats van het kerkje van Den Hoorn begraven ligt. Dat is een hoge uitzondering voor een ‘overkanter’. Ik moest het huisje wel om financiële redenen gaan verhuren.

In 2008 liet ik het huis renoveren en kwam er een verdieping op. Nu ziet het eruit als een beeldig Texels huisje met een prachtige tuin. Uiteraard moest ik het door deze stap intensiever gaan verhuren, maar dat is geen bezwaar. Het is een hoop geregel (het is zeer in trek bij Duitse gasten), maar zo kan ik het huis tenminste wel behouden.”

Delen