Tweede huis Renesse

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van mevrouw Jans en Els Crucq. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Het vakantiehuis van Hans (63,  gepensioneerd huisarts)  en Els Crucq in het Zeeuwse Renesse is al 40 jaar familiebezit.

th12“Voor ons was het duidelijk dat wij geen huis in het buitenland wilden. Het grote voordeel van een tweede huis in Nederland, is dat je er zo naar toe kan. We rijden er in anderhalf uur heen. Het is hier in alle jaargetijden mooi. We zijn er vaak en sinds mijn man sinds twee jaar gepensioneerd is, gaan we er nog vaker naar toe. Omdat wij er al zo lang komen hebben we hier ook een kennissenkring opgebouwd.

We verhuren het huis al jaren. Na een ingrijpende verbouwing is het nu geschikt voor acht personen. De oorspronkelijke kleine bungalow is begin jaren negentig uitgebreid door een verbinding naar de naastgelegen garage te maken. In 2012 hebben wij als nieuwe eigenaren besloten het huis geheel te verbouwen en verder uit te breiden. Na deze verbouwing is een comfortabel en energiezuinig huis ontstaan dat het hele jaar goed te bewonen is. Aan de achterzijde van het huis ligt een zonnige besloten tuin op het zuiden.

Er is een groep ‘oude huurders’, maar na een advertentie in Arts en Auto vorig jaar zijn er veel nieuwe huurders bijgekomen. Diverse personen komen dit jaar terug.

Omdat wij zelf de verhuur doen, we zijn ook aanwezig bij aankomst en vertrek. We houden zelf huis en tuin bij. Mensen waarderen het erg dat er een persoonlijke ontvangst is en wij vinden het prettig om de huurders te ontmoeten.

Wij merken dat de huurders het erg waarderen dat we een vrijstaand huis hebben, niet in een park en met een grote tuin. Wij zitten op 5 minuten lopen afstand van het strand, erg handig met kleine kinderen.”

Delen