Tweede huis – Drenthe

Na een oproep eerder dit jaar om over uw tweede huis in eigen land te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van Terschelling t/m Zeeland, over het hele land hebben VvAA-leden hun eigen vaste vakantieadres.  Dit is de bijdrage van Han Ruigrok. Meer verhalen over tweede huizen vindt u hier.

 

Han Ruigrok (68, fysiotherapeut) en zijn vrouw Jeanet hebben een tweede huis in Drenthe.

th13“Na een 2 jaar durende zoektocht in Drenthe vonden we precies wat we zochten: een eenvoudige bungalow in de natuur. Het huisje ligt aan de rand van een Nationaal Park met uitzicht op landerijen en bosbouw. Het ligt op een park met beheerder zonder verplichting tot verhuur.

De noodzakelijke winkels voor de eerste levensbehoeften liggen op loopafstand (ongeveer een kilometer). Er zijn maar liefst 42 wandelroutes binnen een straal van 8 km, 2 natuurzwembaden op loopafstand, 6 natuurijsbanen binnen een straal van 10 km.

We zijn afkomstig uit de regio Rijnmond, Barendrecht, en hebben de drukte alleen  maar zien toenemen. Echter, we willen hier toch blijven wonen (kinderen en vrienden rondom). En zo leven we nu om de twee weken in Drenthe en in Barendrecht.”

Delen