Theatervoorstelling Mag ik je kussen?

cultuur / Theatervoorstelling over de zorg van morgen

Beeld Poster Mag ik je kussen?

De theatervoorstelling ‘Mag ik je kussen?’ is ontwikkeld voor iedereen die werkt in de verpleging, verzorging en thuiszorg. Met de voorstelling, die in 2023 door heel Nederland is te zien, willen de initiatiefnemers het gesprek over de toekomst van het werk in de zorg aanjagen.

De voorstelling geeft inzicht in de keuzes en dilemma’s waar zorgmedewerkers dagelijks mee worden geconfronteerd. Over de sterk toenemende zorgvraag terwijl er niet meer zorgverleners beschikbaar zijn, over nieuwe hulpmiddelen en samenwerkingen, over moeilijke keuzes maken en wat dat met
je doet.

‘Mag ik je kussen’ is gemaakt door TheaterMakers Radio Kootwijk op initiatief van A+O VVT, het samenwerkingsverband van werkgevers en vakbonden in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT).

‘Met de voorstelling willen we medewerkers, bestuurders en managers prikkelen om in gesprek te gaan over hoe zij gezamenlijk de zorg kunnen veranderen’, vertelt FNV-bestuurder Bert de Haas, vicevoorzitter van A+O VVT.

Zo leren professionals met elkaar anders te kijken naar de zorg en hoe het werk wordt ingericht. De vraag: ‘Hoe kunnen zorgmedewerkers in de toekomst goed voor zichzelf zorgen om met dezelfde passie en aandacht voor hun cliënten te blijven zorgen?’ staat hierbij centraal.

Het verhaal

‌Bekend documentairemaker Lieke van Heest werkt vanuit crisisgebieden over de hele wereld. Als haar vader met alzheimer steeds meer zorg nodig heeft komt ze naar huis om dit ‘even’ te regelen. Dit blijkt in de praktijk echter veel lastiger dan gedacht. De zorgverleners zijn overbelast. Lieke ontdekt een dreigende crisis in haar eigen land; die van de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Een reden om haar plannen om te gooien en haar meest persoonlijke en spraakmakende documentaire te gaan maken over de zorg van morgen. Vandaag.

Voorstelling zien

Via de website van Over Morgen, een breder initiatief waar deze voorstelling onder valt, kunnen geïnteresseerden zich aanmelden als individu of organisatie. Ook staat hier meer informatie, zoals speeldata en – locaties. De voorstelling is in 2023 te zien. Ruim 45.000 medewerkers krijgen de kans ernaartoe te gaan.

Reacties

Delen