Uiteenlopende reisverzekeringen

Wie op zoek is naar een doorlopende reisverzekering doet er goed aan zich uitgebreid te oriënteren. De prijsverschillen tussen reisverzekeringen kunnen flink oplopen, constateert de Consumentenbond. 

 

 

De duurste doorlopende reisverzekeringen met basisdekking zijn ruim drie keer zo duur als de goedkoopste, zo blijkt uit vergelijkend onderzoek van de Consumentenbond. Het verschil kan oplopen tot zo’n 150 euro per jaar voor een gezin met twee kinderen. Zo kost een doorlopende basispolis voor een gezin met twee kinderen zonder wintersportdekking 50 euro bij SNS Bank, terwijl voor een soortgelijke verzekering bij Aegon 179 euro moet worden neergeteld. Inclusief wintersport kost een verzekering 65 euro bij Aon Direct en 212 euro bij ING. Alleenstaanden op zoek naar een basisverzekering zonder wintersport betalen met 22 euro het minst bij SNS Bank en met 77 euro het meest bij De Goudse. Met wintersport loopt dit op tot 28 euro bij Aegon en Kruidvat tot 90 euro bij De Goudse.

De Consumentenbond waarschuwt consumenten dat zij zich bij het maken van een keuze niet alleen door de prijs moeten laten leiden. De dekking, vergoeding en voorwaarden kunnen namelijk sterk van elkaar verschillen. Op de site van de Consumentenbond kunt u de premies met en zonder geneeskundige dekking vergelijken en direct afsluiten. Zie ook www.vvaa.nl/reisverzekering.

Delen