Veel ruimte in een aardig jasje

Eén kind vergt al dat je nadenkt over je autokeuze. Laat staan als je er drie of vier hebt. Autojournalist Bart van den Acker draagt suggesties aan voor de ‘autoproblematiek’ van grote gezinnen.

Tekst: Bart van den Acker

 

Een doos Pampers, een op-vouwbaar bedje, een tas vol speelgoed, schone kleren, spullen om een flesje te maken, een fietsje… wie een gezin heeft, weet dat het vervoeren ervan soms wel iets weg heeft van een verhuizing. De belangrijkste vereiste voor een gezinsauto is daarom vooral: ruimte!

Sinds een kleine twintig jaar kennen we in Europa ‘MPV’-modellen, die heel veel ruimte in een aardige verpakking bieden. En die ook de mogelijkheid hebben om de indeling van het interieur aan te passen. ‘Typisch MPV’ zijn de stoelen op de tweede zitrij die gemakkelijk uitneembaar zijn, of die verschoven kunnen worden om zo de verhouding beenruimte/bagageruimte te veranderen. Een achterbank die niet alleen kan verschuiven, maar die ook breder of smaller kan worden gemaakt, is onder meer een kenmerk van de Opel Meriva.

Lees verder (pdf).

03-2014p060-061

Delen