Verder binnenlands nieuws

Weinig mensen zullen het zich nog herinneren, maar het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk maakte eind 2011 bekend geen verzekerden van Achmea meer te kunnen behandelen. Het geld was op. Stond de situatie het toe, dan werd de ingreep uitgesteld tot begin 2012.

Iets soortgelijks zien we nu in het Radboudumc. Dit maakt bekend tot het einde van het jaar geen verzekerden van Achmea meer te behandelen. Het gaat om naar verwachting enkele honderden patiënten, stelt het ziekenhuis. Wel wordt de pijn meteen verzacht door aan het nieuws toe te voegen dat spoedeisende zorg, al gemaakte afspraken en lopende behandelingen gewoon doorgaan. Ook voor kinderen wordt een uitzondering gemaakt. Het ziekenhuis plant tot na de jaarwisseling alleen even geen nieuwe patiënten meer in.

Spannend? Dat valt nogal mee lijkt mij. Achmea laat in een reactie weten nog geen duidelijke cijfers over 2013 te hebben ontvangen van het ziekenhuis, maar wel in gesprek te zijn. Veel spannender dan toentertijd in het TweeSteden lijkt het dus niet te gaan worden, en dat nieuwtje was iedereen op 2 januari 2012 al lang weer vergeten. En de patiënt? Gelet op het feit dat het alleen om niet-spoedeisende zorg gaat, is het de vraag hoe druk die zich over dit nieuwtje maakt. De feestdagen komen eraan en dan ben je liever thuis. De behandeling kan ook op 2 januari. En wie niet wil wachten, kan ook naar een ander ziekenhuis in de regio.

Delen