Vervelende vragen

Acht Zuid-Limburgse gemeenten, een groot aantal maatschappelijke organisaties en ook de provincie Limburg vinden de plannen voor de mogelijke afslanking van Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen een ongewenste ontwikkeling. Ze roepen mensen op om de petitie te tekenen voor behoud van de afdeling spoedeisende hulp en de nu bestaande opnamecapaciteit.

Ze maken het bestuurder David Jongen dus niet makkelijk om die beslissing te nemen over de toekomst van de ziekenhuislocatie die hij op grond van goede argumenten als de beste ziet. Op zaterdag 23 september organiseren ze een protestmars, waarbij de petitie aan hem zal worden overhandigd.

‘Interessant de participanten van de protestmars een paar vragen te stellen’

Het zou interessant zijn om de participanten in deze protestmars een paar vragen te stellen. Bijvoorbeeld: ‘Bent u bereid om in het ziekenhuis in Heerlen te gaan werken, om het voor die locatie mogelijk te maken een volwaardig ziekenhuis te blijven?’. Of: ‘Zou u voor uzelf of uw naasten vertrouwen op de kwaliteit en continuïteit van zorg op de locatie als er onvoldoende personeel is om de zorg te bieden die u er volgens de petitie van verlangt?’. Wellicht ook: ‘Inwoners elders in het land hebben dezelfde wens voor hun lokale ziekenhuis. Als al die wensen worden gehonoreerd, gaat uw zorgpremie fors omhoog om dit te kunnen bekostigen. Wilt u dat?’.

Vervelende vragen. Maar het kan toch geen kwaad om ze eens te stellen.

Delen