Vliegende auto

Voor een hoofdredacteur die niet bijzonder lenig is, bevinden mijn benen zich wat vaak in een spagaat. In overdrachtelijke zin gelukkig, maar het geeft aan dat de redactie van een titel als Arts en Auto, met een zo
heterogene doelgroep, nogal eens geconfronteerd wordt met tegengestelde verwachtingen.

Een aantal onderwerpen leidt per definitie tot tegengestelde feedback van de verschillende ‘bloedgroepen’ onder onze leden. De auto vertegenwoordigt zo’n onderwerp. Waar de ene groep – in het kader van milieu en duurzaamheid – het liefst van de auto’s in het blad afwil en dolblij is met de jaarlijkse Arts en Fiets, vraagt de andere juist om méér autopagina’s.

Daarnaast zijn er ook veel lezers die graag lezen over zowel auto’s als fietsen, die soms reizen per vliegtuig, maar soms ook de trein verkiezen, al dan niet uit duurzaamheidsoverwegingen. Laatstgenoemde groep is niet de groep die de (hoofd)redactie soms in een spagaat doet belanden. Dat begrijpt u.

Het milieu is nogal een dingetje voor wie een tijdschrift maakt

Het milieu is nogal een dingetje voor wie een tijdschrift maakt. Het papier, het drukproces en het cellofaan om het tijdschrift; het zijn onderwerpen waar we steeds over nadenken en waarover we geregeld met onze lezers corresponderen.

Maar het maken van een tijdschrift biedt ook kansen als het gaat om duurzaamheid. Zo organiseren wij op 5 oktober de Dag van de Duurzame Mobiliteit. In de parkeergarage van VvAA’s hoofdgebouw ’t Hart, kunt u kennismaken met tal van duurzame modellen van de grote merken. Voor de deur staat bovendien ’s werelds eerste waterstofraceauto. Ook de eerste zonne-elektrische familieauto en de eerste vliegende auto zijn van de partij. Voor wie een proefrit wil maken, staat een tiental auto’s klaar. Binnen wachten sprekers van naam, onder wie  Jack Plooij en Jan Lammers.

Voor wie weinig met auto’s heeft en met het gezin een dagje uit wil, organiseert VvAA op 22 september een familiedag in een van de leukste kindermusea van de wereld. Daar kunt u, goed verzorgd, miljoenen jaren terug in de tijd. Iets totaal anders dan kijken naar een futuristische auto met propellers. 

Delen