Wensen

Sinds zijn pensionering in 2015 als chirurg/uroloog, werkt Wulf-Dietrich Miersch regelmatig als scheepsarts. De zorgprofessional uit het Duitse kustdorpje Boltenhagen deed dat onder meer op reizen naar de Noordpool. 

Tekst: Wout de Bruijne | Beeld: privé

Miersch voer tweemaal mee met de MOSAIC Expedition, de grootste poolexpeditie ooit. Die duurde vanaf sept 2019 viermaal een kwartaal. Miersch was de scheepsarts op de eerste en laatste ‘leg’ en waakte beide keren over de gezondheid van zo’n honderd klimaatwetenschappers en bemanningsleden. Het eerste kwartaal was donker en koud, tot -50 °C, bij het laatste, vorig jaar zomer, was er volop licht en minder kou.

Op 10 juli 2020, toen het schip de Polarstern vlakbij de Noordpool lag, liet Miersch een weerballon los met daarop de coördinaten. Opa Wulf had daarbij geschreven dat zijn kleindochter Carla die dag twee werd.

We kunnen hier nu, geïnspireerd door de foto en het nieuwe jaar, allerlei dingen schrijven over donker en licht, coronaleed en hoop, over (groot)ouders die zich inzetten voor de toekomst van hun (klein)kinderen. Maar dat doen we niet, u mag lekker zelf associëren. De beste wensen!

Delen