Ziektebeelden bij mens en dier

Het Kennisnetwerk Zoönosen Midden-Nederland organiseert op donderdag 10 september 2015 van 09.00 tot 17.30 uur een Zoobiquity-congres in Safaripark Beekse Bergen. Vanuit verschillende invalshoeken bespreken veterinaire en humane artsen ziektebeelden die zowel bij dieren als bij mensen voorkomen. Wat zijn de verschillen? Wat zijn de overeenkomsten? En hoe kunnen veterinaire en humane artsen van elkaar leren?

 

Honden met kanker, panda’s met anorexia, flamingo’s met een hartaanval, olifanten met TBC. Het wordt steeds duidelijker dat mensen en dieren dezelfde aandoeningen hebben. Kanker is inmiddels bij honden de belangrijkste doodsoorzaak. Artsen en dierenartsen krijgen soms te maken met dezelfde problemen en dilemma’s bij diagnostiek en behandeling. Zoobiquity onderzoekt hoe overeenkomsten tussen mens en dier gebruikt kunnen worden voor de diagnose, behandeling en genezing van ziektes bij beiden.

Het congres richt zich op professionals uit de humane en veterinaire gezondheidszorg, studenten geneeskunde en diergeneeskunde en overige geïnteresseerden. Er is plaats voor maximaal 100 deelnemers. Deelname kost € 50; studenten betalen € 35.

Meer informatie en inschrijven via vandieropmens.nl

 

 

 


 

 

Delen