Zó werkt de geneesmiddelenzorg

Hoeveel geld gaven we in 2017 uit aan geneesmiddelenzorg? 2,1, 4,6, 6,7 of 8,8 miljard euro? Het antwoord vindt u in het vorige maand verschenen overzicht Zó werkt de geneesmiddelenzorg, uit de serie Zó werkt de zorg in Nederland.

Het boek geeft informatie in tekst en vooral ook in beeld over wie geneesmiddelen mogen maken, voorschrijven en verstrekken; welke voorwaarden gelden voor apotheekbereidingen; hoe lang het gemiddeld duurt om een innovatief geneesmiddel te ontwikkelen en hoeveel preferente geneesmiddelen er zijn. De serie is tot stand gekomen in samenwerking tussen onder meer VvAA en De Argumentenfabriek. Prijs: € 20,-. Bestellen via argumentefabriek.nl.

Één Reactie Reageer zelf

 1. anh jansen
  Geplaatst op 19 december 2019 om 17:47 | Permalink

  NIET.NJET. NOT. NUK.

  20 euro bespaard. Zo werkt de Geneesmiddelenzorg dus niet.

  Preferentiebeleid wordt niet uitgelegd. De geheime geldstroom van importeurs en fabrikanten naar verzekeraars en het werken met een NEP prijslijst wordt verteld. Prijzen in Nederland zijn NEP prijzen. De echte prijzen, de Netto prijzen, zijn voor iedereen geheim. De raming is een 600 miljoen per jaar. Wordt buiten de boeken gehouden. Wordt wel betaald door de Nederlandse verplicht verzekerden. Tevens zijn alle statistieken voor de zorg in Nederland vervalst; schadelast Cure is lager! Onder de 235 euro per jaar per verplicht verzekerde.

  Albanees Peil. Nieuw Albanees Peil. NAP.

  Tevens is per 2020 een Restitutie Verzekeraar een verzekeraar die de verzekerden de laagste prijs uitbetaald uit de NEP prijslijst van de KNMP. Het verschil tussen wat deze verzekerden betaald hebben en wat de Restitutie Verzekeraar betaald is voor eigen rekening. Contant afrekenen bij de zelf gekozen zorgaanbieder.

  Zo krijgt vrije artsenkeuze een nieuwe betekenis en is de interpretatie van het begrip Restitutie Verzekeraar werkelijk innovatief te noemen. Verzekeraars gaan tot het gaatje. Zien wat de NZa accepteert in kader van Algemeen Belang.

  Wettelijk verboden. Ieder andere verzekeraar in Nederland beziet deze ontwikkeling met argusogen aan; niet uit bezorgdheid voor de burgers in dit land, maar om te zien of ONVZ hiermee weg komt; zo ja, dan volgen allen per direct. Algemeen Belang is gediend met een zo laag mogelijke schadelast voor de verzekeraars.

  Welkom in Albanie. Albanie aan de Noordzee.

  Consumentenbond; Tja, we gaan dit bespreken met de NZa in het nieuwe jaar.
  NZa; Tja, we grijpen alleen in als het Algemeen Belang ermee is gediend. De verzekerden moeten maar naar de Rechter.
  Argumentenfabriek: Tja, KNMP, Verzekeraars en een aantal anonieme apothekers hebben ons hierover niets gezegd. Wij zijn niet van Follow The Money. Hapklare brokken graag.

  Tja. NUK.NUK.NUK. Google translate; Albanees – Nederlands.

  In ieder geval doet DSW hier niet aan mee. Is redelijk genormaliseerd en relatief simpel. Medische Noodzaak wordt weer geaccepteerd, zo ook Logistieke Noodzaak. Alleen nog het verschil willen laten betalen….., dat blijft wettelijk verboden en is in het nadeel van de verzekerden. Waar is het Algemeen Belang nu mee gediend? Handhaving van Wetgeving? Rijden we rechts of links? En waarom is dat zo afgesproken? Argumenten?