Spierathlon voor het goede doel

Op 4 juni organiseert Stichting Spieren voor Spieren een 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte. De Spierathlon vindt dan voor de tweede keer plaats in Ouderkerk aan de Amstel bij de Ouderkerkerplas.

Tijdens de Spierathlon zullen in teamverband volwassenen met kinderen (met of zonder spierziekte) 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte.

De opbrengst van de Spierathlon draagt bij aan de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het WKZ in Utrecht, zodat er in de toekomst nog meer kinderen met een mogelijke spierziekte gebruik kunnen maken van centrale zorg en snelle diagnosestelling. Belangstellenden kunnen zich inschrijven op www.spierathlon.nl

Spierathlon02Stichting Spieren voor Spieren is een stichting die geld inzamelt voor de beste diagnostiek, behandeling, zorg en blijdschap voor kinderen met een spierziekte. Directeur van de stichting is fysiotherapeute Marjolein Bolhuis-Eijsvogel. In het komende juli/augustusnummer van Arts en Auto leest u een interview met Bolhuis, als medaillewinnares met het Nederlands hockeyteam bij de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles (goud) en in 1988 in Seoul (brons).

 

 

Delen