Academie breidt directie uit

De Academie voor Medisch Specialisten heeft er een nieuwe directeur bij. Josephine Colijn zal samen met  Pieter Wijnsma zitting nemen in het nieuwe directieteam dat de groei van de Academie verder vorm gaat geven.

 

 

Met de aanstelling van Colijn is het directieteam van de Academie in staat aan de groeiende vraag te voldoen. De Academie groeit gestaag en biedt jaarlijks aan ongeveer 1000 professionals disciplineoverstijgende scholing voor medisch specialisten, overige leden van medische staven en aios.  De missie van de Academie is scholing te bieden die wetenschappelijk verantwoord is en praktisch relevant. Opdat medisch specialisten nog beter in staat zijn een bijdrage te leveren aan kwalitatief hoogwaardige en doelmatige zorg voor hun patiënten.

Colijn is geen onbekende in de Nederlandse gezondheidszorg. Zij volgde een opleiding HBO Verpleegkunde en studeerde daarna Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij bekleedde verschillende management- en directieposities in een UMC, bij een zorgverzekeraar en een organisatie voor risicomanagement in de zorg. Daarnaast is zij onder andere voorzitter van de raad van toezicht bij een zorginstelling en doet zij onderzoek naar governance risk compliance in de gezondheidszorg. De Academie voor Medisch Specialisten is in 2008 opgericht door de Orde van Medisch Specialisten, de VvAA en het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg (iBMG) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In deze Academie hebben zij hun krachten gebundeld om medisch specialisten te ondersteunen bij de uitoefening van hun vak. Zodat zij naast de medisch inhoudelijke competenties ook vaardigheid ontwikkelen in de uitoefening van hun andere rollen in de zorg als collega, ondernemer, leidinggevende, bestuurder, assessor, adviseur, bemiddelaar, opleider, onderzoeker of pleitbezorger.

 

Delen