Achterstallig onderhoud

Studentist.nl is een tandartspraktijk die zich richt op studenten. Veel studenten zijn, sinds ze op kamers wonen, gemiddeld twee tot drie jaar niet bij de tandarts geweest. Studentist.nl wil daar verandering in brengen. Bovendien biedt de praktijk jonge tandartsen de mogelijkheid om werkervaring op te doen.

Tekst: Marloes de moor | Beeld Carolyn Ridsdale

Best leuk, zo’n sentimental journey naar je geboortedorp om je gebit te laten onderhouden, maar ook een tijdrovende kwestie. Tijdens de studie blijken tandartsbezoekjes er nog weleens bij in te schieten. Je hebt al genoeg aan je hoofd. Dat bracht tandarts en ondernemer Michiel Allessie (36) op het idee om Studentist.nl op te zetten: een tandartspraktijk die zich speciaal richt op studenten. Inmiddels heeft hij vestigingen in Amsterdam en Groningen. Die lopen zo goed, dat er nu in Utrecht nog een derde praktijk wordt gebouwd en die in Amsterdam volledig wordt vernieuwd.

Studentist.nl zit midden in de stad, waardoor het makkelijk is om tussen de colleges door langs te gaan. Je hoeft weinig te regelen om over te stappen, want je oude tandartsdossier wordt door Studentist.nl opgevraagd. Een afspraak kun je online maken. Zo zit je niet vast aan kantooruren.

De voordelen

  •   Je krijgt de dag voor de afspraak een herinnerings-sms.
  •  Je kunt online een afspraak maken.
  •  Op de website kun je een verzekeringscheck doen om te kijken wat je vergoed krijgt.
  •  Vestigingen van Studentist.nl liggen centraal en zijn goed bereikbaar.
  •  De tandartsen hebben veel tijd en aandacht voor je.

Het mes snijdt aan twee kanten, want ook voor jonge, net afgestudeerde tandartsen is Studentist.nl een uitkomst. Tandartsen zonder ervaring hebben meestal meer moeite om een baan te vinden bij goede praktijken. De studentenpraktijk biedt hun de mogelijkheid om een half jaar betaald werkervaring op te doen. Bovendien krijgen ze de tijd om hun werk te doen. “Studenten zitten er niet mee als het langer duurt en vinden het fijn om extra aandacht te krijgen”, vertelt Allessie.

Aandacht hoort bij het concept van Studentist.nl. Van alle studenten heeft 3 tot 5 procent gebitsproblemen, de rest kampt vooral met kleine gaatjes. Daaruit blijkt dat die aandacht hard nodig is. Vooral jongens hebben een slecht gebit. Zij wonen vaak al drie jaar op kamers voordat ze hun eerste afspraak maken. “Als we dan foto’s nemen, hebben ze vrijwel altijd gaatjes.” Bij meisjes heeft een op de drie gaatjes. Verder komen problemen met de verstandskiezen veel voor in deze leeftijdsgroep.

 

Meteen resultaat
De tandartsen van Studentist.nl nemen veel tijd om uit te leggen hoe je je gebit goed verzorgt. Flossen en stoken doen studenten maar zelden. De adviezen worden volgens Allessie ook echt opgevolgd. “Dat is het leuke eraan: je ziet meteen resultaat.”

De studentenpraktijk werkt met reviews op de website. Die kun je alleen achterlaten als je je volledige naam vermeldt. Zo wordt voorkomen dat mensen anoniem van alles roepen. De jonge tandartsen kunnen aan de hand van
een negatief commentaar zien wat ze kunnen verbeteren.

Leroy Pouw (23) liet ook een review achter. Hij is vaste klant bij Studentist.nl: “Ze nemen de tijd voor je en leggen alles uitgebreid uit. Over de kosten wordt heel transparant gedaan. En het is erg fijn dat je mail en sms’jes krijgt als je na een half jaar weer een nieuwe afspraak moet maken.”

Delen