Alpe d’HuZes: opgeven is geen optie

Over iets meer dan een week staat een team van zeven chirurgen, assistenten en onderzoekers uit het UMC Utrecht onderaan de Alpe d’Huez. Hun ultieme missie is om zes keer omhoog te fietsen en € 30.000,- voor KWF Kankerbestrijding op te halen. U vraagt zich misschien af waarom.  

 

“Dagelijks komen we in het ziekenhuis in aanraking met patiënten die kanker hebben. We werken samen aan de optimale behandeling, het beste zorgtraject en het meest effectieve medicijn. Subsidies van het KWF maken een groot deel van het wetenschappelijk onderzoek mogelijk, en ook binnen onze vakgroep leveren zij een significante bijdrage. 80 procent van het totale KWF budget gaat naar medisch onderzoek. Door het beklimmen van de Alpe d’Huez, willen we ook buiten het ziekenhuis een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Net als veel van onze patiënten niet opgeven, zullen wij niet opgeven tijdens de Alpe d’HuZes.

De tijd van intensief trainen, lekke banden en benefietacties is inmiddels voorbij. De laatste voorbereidingen worden getroffen voor ons avontuur in de Franse Alpen. Gelletjes worden ingeslagen, kettingen gesmeerd, diensten geruild en pasta gestapeld. We hebben er vreselijk veel zin in. Van dag tot dag heeft ArtsenAuto ons de mogelijkheid gegeven om u via deze blog op de hoogte houden van onze belevenissen tijdens de Alpe d’HuZes week, met als hoogtepunt natuurlijk de beklimming op 6 juni.

We hopen dat u ons het laatste duwtje in de rug wil geven om onze missie te doen laten slagen. Namens het KWF zouden wij daarom uw steun willen vragen.

Schenk nu nog uw financiële bijdrage aan ons team via de officiële website van Alpe d’HuZes.

En volg onze blog vanaf  maandag 3 juni op deze site! ”

Carmen van der Pol
Emily Postma
Loek Loozen
Pieter Leliefeld
Kari Trumpi
Thomas Vellinga
Margriet Fokkema

Delen