Beeld gespot: Pink Ribbon

’s Werelds grootste ‘Awareness Ribbon’ was in ‘borstkankermaand’ oktober te zien op de Spaanse berg Las Tetas de Viana in Guadalajara.

De langste snor, de zwaarste ui of de snelste marathon ooit gelopen in driedelig pak; het Guinness Book of World Records biedt een bijzonder overzicht van de meest bizarre records wereldwijd. Vermakelijk als inkijkje in de menselijke vindingrijkheid op een regenachtige herfstdag. Maar daarnaast herbergt het boek ook indrukwekkende prestaties en records die een sterk inhoudelijke boodschap uitdragen.

Beel: EPA/Nacho Izquierdo/ANP

Zo werd in Spanje afgelopen oktober, de maand die internationaal bekend staat als ‘borstkankermaand’, het record van ’s werelds grootste ‘Awareness Ribbon’ gebroken. Maar liefst 5.720 vierkante meter telde het roze lint dat in drie delen door 540 vrijwilligers op de top van een Spaanse berg aan elkaar werd genaaid. De berg, Las Tetas de Viana in Guadalajara, wordt een tweelingberg genoemd vanwege de twee naast elkaar gelegen bergtoppen, waarmee het record een extra symbolisch tintje krijgt. Van een deel van de gebruikte stof wordt een jurk ontworpen die geveild wordt voor kankeronderzoek.

Delen