Mijn bijbaan – app-ontwikkelaar

Wie Daan Filippini
Leeftijd 19
Studie eerstejaars geneeskunde in Amsterdam
Bijbaan app ontwikkelaar/teamleider bij Albert Heijn
Aantal uren apps wisselend/AH 16 uur per week
Verdiensten apps onkosten eruit/AH ‘doe ik liever geen uitspraken over’

Een jaar of vier geleden raakte ik gefascineerd door de iPhone. Ik wilde zelf ook apps maken en leerde de techniek door video’s te kijken, boeken te lezen en door het gewoon te proberen. Het lukte me om een paar productieve apps (tools) te ontwikkelen en ze in de App Store te verkopen. Op een gegeven moment kreeg ik via via een opdracht van een ziekenhuis. Ik werd gevraagd een app te maken waarmee artsen op een eenvoudige manier de beste voeding voor ic-patiënten konden berekenen. De app die ik bedacht, leverde mij twee volgende opdrachten uit het ziekenhuis op. Er moest middels een app een nieuwe vestiging worden geïntroduceerd en ook moest er een app komen waarmee de regionale samenwerkingsafspraken voor palliatieve zorg eenvoudig te doorlopen zouden zijn. Die apps zijn er gekomen.

‘Het maken van apps levert wel geld op, maar geen kapitalen’

Het maken van apps levert mij wel geld op, maar geen kapitalen. De kosten voor software en licenties worden momenteel gedekt door de inkomsten. Ik heb er dus nog een leuke baan bij als teamleider bij Albert Heijn.

De combinatie van studeren en werken kost veel tijd en het studentenleven wil ik ook niet missen. De ontwikkeling van nieuwe apps heb ik nu tijdelijk op een laag pitje gezet. Zodra ik meer tijd heb, ga ik ermee verder, dan komen ook de opdrachten weer binnen. .

Delen