Brainstormen met bitterballen

De studentenraad van VvAA bestaat uit acht studenten van verschillende (para)medische opleidingen. Zij brainstormen over activiteiten, producten en communicatie. Twee leden vertellen over deze ‘bijbaan’. “Het is een goede combi van gezelligheid en educatie.”

Tekst: Andrea Linschoten

 

'Ik zie de zorg nu meer als één geheel'

‘Ik zie de zorg nu meer als één geheel’

Milan Baars (22, begint aan zijn master geneeskunde) wilde weleens rondkijken in een groot bedrijf als VvAA. “De mensen van VvAA vragen ons om advies. Als raad leggen wij de verbinding tussen het bedrijf en de studenten. Zo denken we mee over hoe VvAA kan communiceren met studenten, bijvoorbeeld over verzekeringen of een cursus. Dan wijzen wij ze op social media die daarvoor geschikt zijn. De raad is leuk, iedereen heeft een andere (para)medische achtergrond en je leert veel van elkaar. Ik zie de zorg nu meer als één geheel.

Voordat ik lid werd van de studentenraad had ik niet zo’n idee wat VvAA eigenlijk doet. Behalve de studentenverzekeringen zijn ook de netwerkborrels interessant voor studenten. Afgelopen juni hebben we een superleuk event gehad. Het was een goede combi van gezelligheid en educatie. Niet te serieus, goed opgezet en op een mooie locatie. Daar zijn we best druk mee geweest. Maar op zich is het prima te combineren met mijn studie en mijn sport. Het kost me – af en aan – een paar uur per week.”

'We kunnen soms fel discussiëren'

‘We kunnen soms fel discussiëren’

Simone van den Bosch (24, halverwege haar master farmacie) ziet dat er soms nog wel een kloof is tussen VvAA en studenten. “Maar het bedrijf luistert goed naar ons. Verder helpen we mee met het organiseren van activiteiten voor studenten. We denken mee over de kosten en zorgen voor een goede mix van inhoud en gezelligheid. Bier en bitterballen zijn belangrijk. De grote kracht van de studentenraad is dat je samenwerkt met studenten van verschillende disciplines en verder kijkt dan je eigen studie. We hebben een goede band. We kunnen fel discussiëren, maar hebben het ook gezellig.

Ik hoop dat wij eraan kunnen bijdragen dat studenten beter begrijpen wat VvAA doet en waar VvAA bij kan helpen. Zo zijn de cursussen cv-building en solliciteren echt heel handig. Daarnaast hoop ik dat studenten ook Arts en Auto en Arts en Auto Student wat sneller zullen openslaan.”

Gezocht: Nieuwe leden

Pak jij de kans om je zorgnetwerk uit te breiden, te leren van andere medische studies en medestudenten, kennis op te doen én mee te praten over activiteiten en producten? Meld je dan aan voor de VvAA Studentenraad! Wat jou als student bezighoudt, kan waardevol zijn voor je medestudenten. Voor je deelname ontvang je een vergoeding. VvAA zoekt studenten van verschillende studierichtingen, zoals geneeskunde, diergeneeskunde, verpleegkunde of andere (para)medische studies! Stuur jouw cv en korte motivatie naar studeren@vvaa.nl. Vóór 3 oktober krijg je een reactie.

 

Delen