Buitenleven – Herman Roelink

Voor uroloog Herman Roelink (44) hoort jagen bij omzien naar de natuur.

Tekst: Monique Bowman | Beeld: Eric Brinkhorst/DB

 

 

“Ik ben opgegroeid op het platteland. Als kind wist ik precies welke paddestoelen ik kon eten. Nu geef ik mijn kennis van en liefde voor de natuur door aan mijn eigen kinderen. In de lente genieten we van de jonge hazen in de velden achter onze boerderij, maar als buitenmensen weten we ook wat we moeten bejagen om het jaar erop wéér te kunnen genieten van diezelfde natuur. Wat ik schiet, gaat altijd mee naar huis om opgegeten te worden. En ja, met kerst staat er in ons gezin standaard wild op het menu. Maar of het dit jaar een eigen haas of een ree van de poelier wordt, dát blijft nog even een verrassing.”

AA12-2015p067a

 

Andere afleveringen in deze serie:

 

Delen