Concentratie melanoomcentra

Op advies van de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie heeft minister Schippers acht gespecialiseerde melanoomcentra aangewezen en zes partnerziekenhuizen. Dit meldt Zorgvisie.

 

 

Recent zijn er twee medicijnen op de markt gekomen die effectiever zijn dan behandelingen tot nu toe. De middelen zijn echter kostbaar en voor optimale toepassing is specifieke kennis en ervaring nodig. Beroepsorganisaties van specialisten hebben daarom op concentratie aangedrongen.

Vanaf 1 juli gaat het Dutch Institute for Clinical Auditing de behandeling van huidkanker registreren. DICA noemt de registratie een ‘blauwdruk voor de toekomst’. Het is voor het eerst dat de beroepsorganisaties zelf gezamenlijk vragen om een registratie van de werking van nieuwe geneesmiddelen tegen huidkanker. Daarin werken zij samen met ziekenhuizen, farmaceutische industrie, overheid en patiëntenorganisaties. Samen met Dica gaan de organisaties het gebruik, de effectiviteit en de doelmatigheid van de medicijnen bij de patiënten monitoren.

Lees meer bij Zorgvisie.

 

Delen