Congres Outdoor Medicine

Op 23 mei 2014 vindt in Artis het tweede Medicine in Extremes-congres plaats, georganiseerd door Stichting Outdoor Medicine. Dit medisch congres gaat over ‘alle bijzondere hulp buiten het ziekenhuis’, zoals hulp bij rampen-, tropen-, duik-, hoogte- en zelfs ruimtevaartgeneeskunde. Artsen van alle specialismen zijn welkom om aan het congres deel te nemen en kunnen daarbij nascholingspunten verdienen.

Stichting Outdoor Medicine heeft als doelstelling (internationale) samenwerking te bevorderen tussen medici en mensen die kennis van en/of interesse hebben op het gebied van expeditiegeneeskunde, wildernisgeneeskunde of geneeskunde in extreme omstandigheden. 

Drijvende kracht achter de stichting is voorzitter en medeoprichter Maybritt Kuypers. Zij is onder meer gecertificeerd SEH-arts KNMG, Fellow aan de Academy of Wilderness Medicine en AWLS course director/instructeur. Zij deed ervaring op in de tropen, de poolgebieden, op grote hoogten en in de diepe zee. Haar grootste passie is de ruimtevaart en ruimtevaarder André Kuipers, ambassadeur van de stichting, is aanwezig op het congres. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar AMREF Flying Doctors. VvAA verdubbelt dat bedrag.

Meer informatie: outdoormedicine.org
Inschrijven kan hier

 

Delen