Congres Preventive Medicine Curaçao

Op 24 en 25 oktober 2016 organiseert de bekende Nederlandse oncoloog Bob Pinedo op Curaçao het congres Preventive Medicine, dat is geaccrediteerd door de Europese Raad voor Accreditatie voor Permanente Medical Education.

Voor het tweedaagse congres, dat wordt aanbevolen door de European School of Oncology (ESO) en de American Society of Clinical Oncology (ASCO), komen huisartsen, virologen, gynaecologen en oncologen uit de hele wereld naar Curaçao. Tijdens het congres, waar het door Bob Pinedo geïnitieerde Curaçaose screeningsmodel centraal staat, zal er veel aandacht zijn voor preventie van gynaecologische kanker en andere verwoestende, veelvoorkomende aandoeningen in het armere Caribisch gebied. Onlangs vertelde Pinedo hierover in een interview in Arts en Auto.

Sprekers op het congres zijn onder anderen viroloog Byron Martina (over de neurodegeneratieve symptomen van het Zikavirus), radioloog Marcel de Witte (over virtuele colonoscopie) en internist John-John Schnog (over het nog in te voeren Curaçaose protocol met betrekking tot de screening voor dikke darmkanker). De Duitse Harzald zur Hausen, Nobelprijswinnaar en ontdekker van het HPV-virus, zal op beide congresdagen spreken.

Het inhoudelijke programma speelt zich ’s avonds af van 18.00 uur tot 22.00 uur. Er is dus voldoende gelegenheid om overdag van het eiland te genieten. Via VvAA QualityTime is het mogelijk een reisarrangement op maat te boeken naar dit congres.

Meer over het congres: congresscare.com.

Delen