Dokter aan boord – fris na co-schappen

Na een oproep eerder dit jaar om over uw ervaringen als ‘Dokter aan boord’ te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van een extra tussenlanding tot een paracetamolletje, u maakt het allemaal mee. Dit is de bijdrage van revalidatiearts Ilse van Nes. Klik hier voor andere vliegverhalen.

 

Ik las de oproep over Dokter aan boord en moest gelijk terugdenken aan mijn ervaring hiermee. Het is een incident waar ik nog vaak aan terugdenk, vooral omdat ik fris na de coschappen voor de eerste baan nog een reis heb gemaakt. Nog voordat ik als arts-assistent niet in opleiding begon heb ik een reis naar Mexico en Guatemala gemaakt.

Op de terugreis werd inderdaad een dokter gevraagd. In eerste instantie sliep ik en riep mijn vriend me: “ze hebben een dokter nodig.” In de verwachting dat er wel iemand anders op zou staan, wilde ik eigenlijk doorslapen. Helaas stond er niemand anders op en moest ik toch in actie komen. In mijn enigszins verwassen reiskleren ben ik opgestaan en heb hulp aangeboden. Een man was niet lekker. Zijn vrouw was redelijk in paniek. Nadat de man had overgegeven ging het beter. Ik heb pols en bloeddruk gemeten en dat was gelukkig allemaal stabiel. Ondertussen heb ik zijn vrouw gerustgesteld, die er wel een beetje van op keek dat ik ‘dokter’ was.

Gelukkig bleek het uiteindelijk allemaal mee te vallen, maar spannend was het op dat moment wel.

Delen