Bolletjesslikker

Na een oproep eerder dit jaar om over uw ervaringen als ‘Dokter aan boord’ te vertellen, stroomde de redactiemailbox van Arts en Auto vol. Van een extra tussenlanding tot een paracetamolletje, u maakt het allemaal mee. Dit is de bijdrage van I. Bergsma. Klik hier voor andere vliegverhalen.

 

Ik was betrokken bij een medisch incident vlak voor vertrek van het vliegtuig op de lijn Paramaribo-Amsterdam. Vlak voor vertrek van het vliegtuig op het vliegveld van Paramaribo werd een man ondersteund door twee mannen naar binnen gebracht en als een zak zout neergekwakt in een stoel schuin voor ons. Ik was met mijn vrouw op de terugreis van een vakantie in Suriname.

De man ging steeds meer vooroverhangen en ik vertrouwde het niet. Ik ging naar hem toe en vond dat hij er bijzonder slecht uitzag en nauwelijks reageerde op aanspreken. Ik waarschuwde een stewardess en zei dat ik arts was en de man in slechte conditie vond. Ze ging kijken en kwam terug met de mededeling dat ze vond dat de man zich aanstelde. Ik heb haar nogmaals gewezen op het feit dat ik de zaak niet vertrouwde. De gezagvoerder kwam erbij en besloot niet te vertrekken met deze man aan boord.

De volgende dag lazen we in de krant dat een man uit een vliegtuig was gehaald voor vertrek uit Paramaribo en dat hij op weg naar het ziekenhuis in de ambulance was overleden. Waarschijnlijk een bolletjesslikker met gebarsten bolletjes in zijn maagdarmkanaal. Gelukkig dat deze man niet overleed op de terugreis

Delen