Dag van het aangespannen paard op 26 mei

De 27e editie van De Dag van het aangespannen paard (DAP) op 26 mei op het terrein van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht staat dit jaar in het teken van technologie en dierenwelzijn. De DAP is één van Nederlands grootste aangespannen paardensportevenementen, georganiseerd door studenten Diergeneeskunde.

In de hoofdring worden verscheidene concoursrubrieken en demonstraties georganiseerd, met onder andere een kampioenschap van de Hackneys en de voorrondes van het allereerste Nederlands kampioenschap Horseboarding, een relatief nieuwe sport die uit Engeland is komen overwaaien. Ook dit jaar is er een minimarathon, waarbij alles draait om flexibiliteit, snelheid en eensgezindheid van paard en menner.

Tijdens de DAP is er ook de mogelijkheid om rond te kijken op biologisch melkveebedrijf ‘De Tolakker’, de onderwijsboerderij van de faculteit. Ook zijn er rondleidingen door de Universiteitskliniek voor Paarden.

Verder zal er een divers aanbod zijn aan workshops, die ook in het thema staan van technologie en welzijn. Zo is er een workshop met de ‘Haptic Horse’, een hightech robotmodel van een paard.

Ook voor deze editie toveren de studenten Diergeneeskunde ze de Yalelaan in Utrecht weer om tot een evenement voor jong en oud. Er is een strodorp vol met diverse stands en een kindertuin met vertier voor de kleinsten.

De entree voor dit evenement is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie: dagvanhetaangespannenpaard.nl.

Delen