Dance 2017

Zie je door het grote aantal dancefestivals in Europa de bomen in het bos niet meer? Sven Wanders van DJ Mag NL tipt zijn favorieten.

Snowbombing

3 t/m 8 april, Mayrhofen, Oostenrijk, tickets vanaf € 350,-

Voor de snelle beslissers een festival in de sneeuw. Toffe technobeats in combinatie met schnaps en glühwein. Does life get any better? Ja, want in Mayrhofen kun je ook nog eens fantastisch skiën! snowbombing.com

The Flying Dutch

3 juni, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven (Eersel), tickets € 54,95

Op 3 juni zal er wederom een Nederlandse afvaardiging van top-dj’s in helikopters het land rondvliegen om op maar liefst drie locaties te draaien. Organisatie ALDA weet weer grote namen op te trommelen voor dit toffe event, onder anderen Afrojack, Hardwell en Don Diablo.
theflyingdutch.com 

 

Defqon.1 Festival

23 t/m 26 juni, Biddinghuizen, prijs tickets nog onbekend

Voor liefhebbers van de harde stijlen is er maar één festival waar je ooit geweest moet zijn: Defqon.1 Festival. Een weekend lang knallen op de hardste beats. Ben jij een weekend warrior?
defqon1.nl

Balaton Sound

5 t/m 8 juli, Balaton Zamárdi, Hongarije, tickets vanaf € 165,-

Aan het schitterende Balatonmeer in Hongarije vind je elke zomer een prachtig festival: Balaton Sound. Onder anderen onze landgenoten (vooral bekend van populaire edm) Nicky Romero, Headhunterz en Blasterjaxx zullen met hun internationaal bekende muziek de voeten van de vloer krijgen. Maar ook techno is vertegenwoordigd op dit festival.
balatonsound.com 

 

Airbeat OneFestival

13 t/m 15 juli, Neustadt- Glewe, Duitsland, tickets vanaf € 59,-

Een van de grootste festivals van Duitsland, Airbeat One Festival, pakt ook dit jaar weer uit. Meer dan 40.000 bezoekers worden jaarlijks getrokken door dit festival. Alle verschillende muziekstijlen komen aan bod, van house tot hardstyle en van trance tot hardcore. Denk aan Armin van Buuren, Tiësto, Brennan Heart en Wildstylez.
airbeat-one.de

Ultra Europe

13 t/m 19 juli, Split, Kroatië, tickets € 169,-

Het broertje van Ultra in Miami. Ultra gaat de hele wereld over, zo strijken ze neer in Hong Kong, Zuid-Afrika en Singapore. Maar Ultra Europe vindt plaats in Kroatië. Stel je eens voor dat
jij onder de warme zon staat te dansen met een koud drankje in je hand.
ultraeurope.com 

 

Parookaville

21 t/m 23 juli, Airport Weeze, Duitsland, tickets € 165,-

Dit festival bestaat pas twee jaar, maar trekt nu al 90.000 bezoekers! Er zijn meerdere podia, maar de mainstage is het kloppende hart. De locatie is een oude legervliegbasis en dat geeft een heerlijke sfeer. De line-up is ook niet mis, denk aan Axwell^Ingrosso, de voormalige leden van Swedish House Mafia.
parookaville.com

Tomorrowland

21 t/m 23 & 28 t/m 30 juli,Boom, België, tickets € 225,-

Dit is al jaren het grootste festival van Europa. Vanuit alle hoeken van de wereld komen festivalliefhebbers naar het Belgische plaatsje Boom om een weekend los te gaan. Als je over dit festival struint, waan je je in een sprookjeswereld. Dit jaar vindt Tomorrowland maar liefst twee weekenden plaats, waardoor het bezoekersaantal verdubbelt naar 360.000!
tomorrowland.com 

 

New Horizons

25 & 26 augustus, Nürburgring, Nürburg, Duitsland, tickets vanaf € 58,-

Een gloednieuw festival in een wereld waar al zo veel festivals zijn. Hoe eis je daarin een plek op? Door met een grandioze lijst aan bekende namen te komen, denk aan Tiësto, Armin van Buuren en Chris Liebing.
newhorizons-festival.com

Mysteryland

26 & 27 augustus, Haarlemmermeer, prijs tickets nog onbekend

Het oudste dancefestival van de wereld zal ook dit jaar weer plaatsvinden in ons eigen kikkerlandje. Haarlemmermeer is waar je moet zijn. Je kunt er de hele dag rondlopen en steeds weer iets nieuws ontdekken.
mysteryland.nl 

 

Delen