Dierengeluiden

Arts en Auto-blogger en logopedist Dienie Koolen-Goossens heeft samen met dochter Len Koolen en Lotte Martens een kinderboek geschreven over dierengeluiden van over de hele wereld. In Varkentje Maarten gaat op reis  leert een varkentje dat dieren in verschillende landen andere geluiden maken dan hij gewend is.

 

Het boekje is bedoeld voor kinderen tot circa 10 jaar. Het kan worden voorgelezen aan de jongsten, de oudere kinderen kunnen het zelf lezen. Maar ook volwassenen kan het interesseren: voor velen is het een openbaring dat dierengeluiden overal anders worden uitgedrukt. Bij het boekje is een kaart gevoegd die ouders kunnen gebruiken om de taalontwikkeling van hun kinderen extra te stimuleren. Hierop staan verschillende (verdiepings)vragen en suggesties om kinderen aan het denken te zetten en te laten praten. Het boekje draagt door het grappige thema ook bij aan leesbevordering.

Het boekje wordt vrijdag 21 juni tussen 19.00 en 20.00 uur gepresenteerd in Boekhandel de Ganzenveer in Helmond. Karel Koolen, opleidingsdocent aan Hogeschool De Kempel, zal bij de presentatie kort iets vertellen over het belang van boeken voor het kind. Iedereen is welkom om de boekpresentatie bij te wonen. Ook kinderen worden van harte uitgenodigd. Voor degenen die de boekpresentatie niet bij kunnen wonen maar toch graag een boekje aanschaffen zijn er een aantal mogelijkheden. Het is verkrijgbaar bij enkele plaatselijke boekhandels en u kunt het boekje online bestellen via www.logopedieasten.nl. De prijs van het boekje is € 6,95.

Delen