Studenten VvAA MBA ontvangen bul

Op vrijdag 20 maart ontvingen de eerste tien deelnemers aan de VvAA Master of Business Administration (MBA) voor professionals in de gezondheidszorg hun bul. Met deze specifieke MBA van de VvAA Business school speelt VvAA in op de toenemende behoefte aan managementkennis en –vaardigheden bij zorgprofessionals. 

 

In de zorg werken 1,4 miljoen mensen in 58.000 zorgorganisaties/ondernemingen van ziekenhuizen, instellingen, laboratoria, zorgcentra en dat aantal stijgt. Voor iedere 300 Nederlanders is er een zorgorganisatie. De druk van zorgverzekeraars neemt toe en daarmee de behoefte aan onder meer onderhandelings- en managementvaardigheden bij de zorgprofessional. De kosten in de zorg stijgen en er is sprake van een groeiende derde geldstroom. Al deze veranderingen vragen van de ‘zorgondernemer’ een duidelijke ondernemingsstrategie. De VvAA MBA voor professionals in de zorg van de VvAA Business school speelt in op deze ontwikkelingen. Voorzitter van de hoofddirectie van VvAA Herman van Hemsbergen: “De medicus van nu wil de autonomie in zijn werk behouden. Op medisch, maar ook vaak op zakelijk vlak. Dat is met alle aandacht voor de zorg van toezichthouders, zorgverzekeraars, directies en anderen al lastig genoeg. Het is daarom goed dat zorgprofessionals zich ook verdiepen in de bedrijfsmatige kant van de zorg.”

Deelnemers
De studenten zijn allen afkomstig uit de zorg of uit de directe omgeving van de zorg, variërend van huisarts, verloskundige, medisch specialist, consultant in de zorg tot directie van een beroepsorganisatie. De tweede groep studenten is in september 2014 gestart en de derde lichting begint in september 2015. Verloskundige Fayette Buist: “Ik heb de vaardigheden en het instrumentarium aangeleerd om de brug te kunnen slaan tussen de verloskundige zorg en een bedrijfsmatige visie op deze zorg.” Huisarts Guus Jaspar: “Ik was toe aan verdieping voor mijn bestuurswerk en op zoek naar kennisverbreding. Ik wil zelf meer en scherper kunnen sturen met de organisaties waar ik bij betrokken ben.” Vaatchirurg Allan Vafi: “Een groot pluspunt is dat de VvAA MBA specifiek op de gezondheidszorg is gericht. Ik vergroot ermee mijn professionele inzetbaarheid.”

web3

Meer weten over de VvAA MBA voor professionals in de gezondheidszorg: www.vvaa.nl/mba.

 

Delen