Fietsen – Joppe Bouwman

Joppe Bouwman (57), kaakchirurg uit Haarlem: ‘We zien samen behoorlijk af’

Tekst: Ingrid Beckers | Bas Beentjes/DB

“Alle drie mijn dochters kregen na hun eindexamen een racefiets cadeau. Met lichte dwang maakte ik ze enthousiast: jullie hebben nu zo lang vakantie, dan gaan we wel iets doen, hè!? Het fietsen sloeg goed aan. Elk jaar rijden we samen een tourtocht. Met Merel (26, rechts op de foto) en Loulou (25, links) fiets ik dit voorjaar de Dolomieten Marathon in Italië. Claire (23) kan vanwege haar opleiding niet mee. In 2014 reed ik de Maratona al een keer met Loulou. Ja, daar word ik als vader dus echt ontzettend blij van! Sport verbroedert, ook vader en dochter. We zien samen behoorlijk af, komen tot andere gesprekken. Dat betekent absoluut een verdieping van de relatie. En we lachen heel wat af. Een oudere man met twee van die jonge meiden; dan krijg je natuurlijk veel leuke opmerkingen.”

AA04-2016p043a

Delen