Fietsen – Nathalie Sieben

Nathalie Sieben (48), voormalig klinisch patholoog Maastricht UMC: ‘Heerlijk om die schwung weer te voelen’

Tekst: Ingrid Beckers – Beeld: Annemiek Mommers

“Fietsen kostte mij bijna het leven. En nu ben ik zó gelukkig dat ik het opnieuw kan. Op de tandem vlieg ik met mijn man Alex door de Voerstreek. Heerlijk om die schwung weer te voelen: de oude fanatieke Nathalie doet weer mee. Vorig jaar zijn we met onze drie kinderen op fietsvakantie in Griekenland geweest. Een mijlpaal, maar fysiek loodzwaar.

In september 2006 kreeg ik een ongeluk. Alex en ik reden na het werk vaak een rondje op de racefiets. Het was al wat laat en gehaast vertrokken we zonder helm. In de schemer ben ik door een auto geschept. Met diffuus axonaal letsel lag ik drie weken in coma. Revalideren is hard doorknokken. Jaren reed ik op een driewieler, echt vreselijk stigmatiserend. Dankzij pilates en spinning werd ik sterk genoeg voor de racetandem. De stap naar een stadsfiets – twee jaar geleden – was voor mij nóg groter. Yes, wéér een stuk van mijn leven terug!”

AA04-2016p051a

 

Delen